sâmbătă, 2 aprilie 2011

NOKIA E7

             La numai cateva zile dupa ce si-a schimbat CEO-ul, Nokia a organizat la Londra evenimentul anual Nokia World, in cadrul caruia a prezentat trei smartphone-uri cu care spera sa-si recastige clientii pierduti in fata rivalilor de la Apple sau HTC.
            Cel mai reprezentativ si important dintre ele este Nokia E7, supranumit de producator “The Ultimate Business Smartphone”. E7 soseste pe piata in postura de urmas al modelului N97, care a fost primit cu o anumita reticenta din cauza sistemului de operare Symbian, slab dezvoltat pentru dispozitive touchscreen. Pe de alta parte, prin intermediul tastaturii QWERTY, Nokia E7 vine si cu mostenirea lasata de celebrele modele din clasa Communicator, care in urma cu numai cativa ani dominau clasa business.
            Cu un design deosebit si inovator, noul telefon mobil Nokia E7 va ajuta sa fiti intotdeauna la curent cu evenimentele.
            Lansat in Europa la inceputul anului, E7 este fabricat din aluminiu anodizat, dispune de un ecran tactil AMOLED de 4 inch de inalta calitate, rezistent la zgarieturi si tastatura QWERTY. Toate continuturile apar cu claritate de cristal, iar unghiul natural in care este orientat ecranul ofera utilizatorului o imagine optima. Tastatura se poate accesa rapid glasand ecranul si este ideala pentru o tastare rapida.
            Camera de 8 megapixeli cu capacitate de inregistrare la calitate HD ofera posibilitatea de a imortaliza momentele importante la rezolutii inalte.

vineri, 1 aprilie 2011

HTC - producatorul anului 2011


HTC Nexus One

            Cea mai importanta asociatie din industria globala de comunicatii mobile din lume, GSMA, a desemnat compania HTC drept “Producatorul anului 2011” in materie de terminale GSM, dupa ce anul trecut a fost recompensata cu premiul ‘Cel mai bun telefon al anului’, potrivit companiei. HTC Corporation a primit astfel cea mai importanta distinctie acordata in industria telefoanelor mobile.
            Premiul a fost acordat de catre GSMA in cadrul ceremoniei Global Mobile Awards de la Barcelona, intr-o competitie in care contracandidatii au fost Apple si Samsung. Premiul  ‘Cel mai bun telefon al anului 2010′, a fost acordat pentru modelul HTC Hero.
            Juriul care a acordat premiile GSMA include analisti si consultanti, operatori de telefonie mobila, dar si lideri ai industriei de profil.
            Asociatia, care reprezinta interesele industriei globale de comunicatii mobile, este prezenta in 219 tari, reuneste aproape 800 de operatori mobili din intreaga lume, dar si peste 200 de companii din sfera mobilitatii, intre care producatori de telefoane, companii dezvoltatoare de software, furnizori de echipamente, furnizori de servicii Internet si organizatii media si de divertisment.
            Compania si-a propus sa ajunga in 2012 al treilea producator mondial de smartphone-uri. HTC este prima companie din lume care a produs un telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android al celor de la Google, produs care s-a dovedit a fi un competitor serios pentru iPhone. In plus, HTC produce si telefonul Nexus One, pe care Google il vinde direct consumatorilor.